Välkommen till DIF Historia!

Välkommen till DIF Historia!

Den 12 mars 1891 grundades Djurgårdens Idrottsförening av ett dussintal unga Djurgårdspojkar på ett litet café vid Alberget 4A i Stockholm. Vår förening har skördat stora framgångar genom åren men även överlevt flera kriser och utmaningar.

Djurgårdens IF har saknat en samlad, för alla tillgänglig, dokumentation av föreningens historiska utveckling sportsligt, organisatorisk, samhälls- och idrottspolitiskt. Därför har Djurgårdens IF Alliansförening startat ett projekt för att dokumentera och publicera DIF:s historia från starten 1891 fram till idag och framåt.

Uppdraget gavs till Sällskapet Gamla Djurgårdare och projektgruppen består av Åsa Kellerstam, Pelle Kotschack, Jan-Peder Norstedt, Lars Erbom, Per Darnell, Mats Lindkvist och Per-Ola Karlsson.

Projektgruppen lanserar nu en första version av den digitala plattformen DIF Historia, som redan är fylld med mycket material och som framöver kommer fyllas på löpande med allt material som digitaliseras och samlas in. Målet är att sprida medvetande och intresse kring DIF:s fantastiska historia. Alla är inbjudna att bidra till innehållet med material ni tycker saknas eller fakta och historier ni har. E-posta kommentarer eller material till oss på info@difhistoria.se

Vi hoppas du kommer att trivas på hemsidan. Framöver kommer vi att finnas på flera sociala media också. Det här är ju ett oändligt projekt, då vi dagligen skapar historia. Därför kommer webbsidan och de olika plattformarna att ständigt utvecklas. Tillsammans med alla engagerade djurgårdare kommer detta att bli ett fantastiskt levande digitalt museum!

Tips på saker att titta närmare på:
– Bilder på våra pokaler i pokalrummet.
– Medlemstidningar från 1909 som läs- och sökbara pdf:er.
– Kompletta böcker bl.a. 100-årsboken.
– Profil-sidor för atleter m.m. (Fotboll herr uppdaterat. Mer kommer)
– Lagbilder med spelarnamn för fotboll och ishockey herr och dam.

Vi kommer fortlöpande uppdatera sidan alltefter nytt material digitaliseras. Senaste uppdateringar hittar ni under Om sidan/Senaste uppdateringar

Pågående projekt till sidan hittar ni under Om sidan/pågående projekt

DIF Historia finns på följande sociala medier:

Mycket nöje!
/DIF Historia