Djurgården Kampsport

Djurgården Kampsport

DIF Kampsport bildades 2012 på initiativ av Patrik Asplund och tidigare världsmästaren inom Thaiboxning Rickard Nordstrand samt Tommy Jacobson. Patrik Asplund hade tränat kampsport sedan i slutet av 90-talet och var aktiv inom DIF Boxning och även styrelseledamot. DIF Boxning planerade att flytta ut från adressen på Norra Agnegatan Kungsholmen och då föddes tanken att flytta till Stockholms Stadion.

Patrik Asplund kontaktade Rickard Nordstrand och Tommy Jacobson för att samtidigt starta upp DIF Kampsport och sen dela på lokalen. Efter att ha startat upp verksamhet 2013 blev det ett jätteintresse och lokalen fylldes snabbt med klasser inom kampsport och motion. Även DIF-Fotbolls ungdomslag bjöds in att träna kampsportfys på eftermiddagarna/kvällar.

Djurgården Kampsport
Grundad: 2012
Hemmaplan: Stockholms Stadion
Svenska mästare: 5 (2016, 2016, 2017, 2017, 2018)

Webbplats: kampsportstadion.se

Både DIF Kampsport och DIF Boxning kom överens om att det skulle bli för trångt med två verksamheter och istället för att flytta till Stadion så fick DIF Boxning möjlighet till nya lokaler på Tomtebogatan. DIF Boxning och DIF Kampsport har ett nära samarbete och då vi har möjlighet så samarbetar vi med träning och utbyten

Verksamheten bedrivs idag i träningslokalen som benämns om ”Kampsportstadion” (Torben Grutsalen på Stockholms Stadion) och föreningen erbjuder flera olika grenar:

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ)
En brasiliansk kampsport utvecklad ur judo som i sin tur utvecklats av Jigoro Kano ur den traditionella japanska jujutsun. Brasiliansk jujutsu kallas även BJJ. Gracie Jiu-Jitsu (GJJ) kallas en mer ursprunglig variant som till skillnad från andra grenar av BJJ inte primärt marknadsför sig som en tävlingssport utan har självförsvar och verklig kamp som huvudsaklig inriktning. I GJJ tränar man även försvar mot slag och sparkar, vapen etc, vilket saknas i de flesta andra grenar.

Kickboxning
En kampsport som växte fram i USA under 1970-talet. I ett historiskt perspektiv så skapades kickboxningen i USA för att olika stilar inom stående kampsport skulle kunna mötas under gemensamma regler.

Muay Thai thaiboxning
En thailändsk fullkontakts kampsport. Kampsporten har sitt ursprung från den forntida thailändska arméns närstridssystem, kallat Muay Boran. Självförsvar, vapen och så vidare har dock skalats bort under åratal av hårt urval då stilen optimerats för ringen och de tävlingsregler som gäller i dag.

Kampsportfys
DIF-Kampsports eget motionsprogram som benämns som Kampsportfys som är populärt bland motionärer. Där man blandar kampsportsinslag med kondition och styrka. Många andra lagsporter som fotboll och hockey tränar regelbundet lag varje år hos DIF-Kampsport.