Djurgården Golf

Djurgården Golf

DIF Golfförening startades 1996 som en förening för alla Djurgårdare, aktiva såväl som supporters oavsett annan idrott. Lite golfverksamhet fanns tidigare i DIF:s namn efter att bland andra Sven Tumba i början av 70-talet startat Alliansgolfen, en årlig lagtävling mellan Djurgården, AIK, SSK och Hammarby som fortfarande är en årlig höjdpunkt.

Eftersom DIF Golf inte äger någon egen bana så har föreningen samarbetat med ett antal olika banor genom åren. Lindö, Orresta, Ingarö, Ågesta, Österåker och under de senaste åren ett allt närmare samarbete med Arlandastad.

2009 inleddes föreningens elitsatsning då riktlinjerna drogs upp av Fredrik Englund och ytterligare tre inbitna Djurgårdare. Vårt elitlag tog plats i seriesystemet 2010 och inledde med seger i division 3 och avancemang. Även i division 2 blev det seger direkt med spelare som Björn Pettersson som ankare kompletterad med bland andra Mr Magic och Mats Pilö. Flera duktiga spelare har passerat genom åren, Thomas Petersson, Wille Schauman, Jonathan Fransson, Klas Hallgren, Joakim Grönhagen är några varav Thomas och Klas varit föreningen trogna under flera år och bidragit starkt till framgångarna.

Djurgården Golf
Grundad: 1996
Hemmaplan: Arlandastad GK
Medlemmar: 430 (2020)
Svenska mästare: –

Webbplats: difgolf.se

2014 vann vi äntligen division 1 och kunde avancera till Elitserien. Tyvärr räckte vi inte riktigt till 2015 utan var ett av de fem lag som blev degraderade till division 1. Ett mål är att åter vinna division 1 (bara vinnaren i de fem division 1-serierna avancerar till Elitserien) och etablera oss som ett lag i Elitserien.

Ett årligt evenemang som också inleddes 2010 är Derbypokalen mot AIK. 4 elitspelare, 4 föreningsikoner och 8 sponsorer i ett Ryder Cup-liknande upplägg. Mycket prestige genom åren och vi kommer att få se många spännande derbyn även i framtiden.