Djurgårdens Supporters Club

Djurgårdens Supporters Club

Djurgårdens Supporters Club, DSC, bildad 15 mars 1947, är en supporterförening till Djurgårdens IF. Föreningen är Sveriges äldsta supporterklubb. Föreningen delar årligen ut stipendier och bidrag till föreningar anslutna till Djurgårdens IF Alliansförening.

Om en förening inom Djurgårdens IF Alliansförening behöver hjälp eller stöd skickar respektive förening in en ansökan som då behandlas av styrelsen i Djurgårdens Supporters Club. En sådan ansökan kan innehålla frågor om allt från stöd för ett träningsläger till att ett lags matchtröjor kan ha blivit stulna och föreningen behöver ekonomisk hjälp att ersätta dessa.

Djurgårdens Supporters Club
Supporterförening
Grundad: 1947
Medlemmar: ? (2020)

Webbplats: dsclub.se

Inkomsterna för Djurgårdens Supporters Club är beroende av att föreningen har ett bra medlemsantal då medlemsavgifterna bekostar de bidrag och stipendier som betalas ut.
När Supporterklubben hade sin storhetstid mellan 40 och 80-talet anordnades resor land och rike runt för att supportrarna skulle kunna följa sitt favoritlag var de än spelade i landet. En annan sak Supporterklubben ägnade sig åt var att ge ekonomiska bidrag som tex. när man som det står i Aftontidningen 22 februari 1951, “Bekostade resa och uppehälle för unge lovande Sven Tumba Johansson så att denne kan åka med VM-truppen till Paris”.
Souvenirer och tävlingar för supportrarna var också viktiga inslag i klubbens inkomster. Bla. gavs ett nyhetsblad ut där man kunde beställa souvenirer på postorder och delta i olika tävlingar.