Theo Bergvall

Theo Bergvall

Det blev snabba ryck in i seniorfotbollen för unga, snabbfotade ytterbacken Theo Bergvall som klev in i BP:s herrlag under sommaren 2022, spelade 16 matcher och var med och tog laget tillbaka till Allsvenskan. Prestationer som naturligtvis väckte omgivningens intresse och när Djurgården hörde av sig med ett kontraktsförslag tvekade inte Theo att skriva på för laget i hans hjärta.

– Djurgården har alltid legat mig varmt om hjärtat och nästan hela släkten är djurgårdare. Så det var ett rätt enkelt val i slutändan, berättar Theo som har fina fotbollsgener i familjen.
– Min mamma Malin har spelat i tre år med Djurgården och farsan spelade också, men kom inte riktigt upp till den nivån, säger Theo med glimten i ögat.

Theo Andreas Bergvall
Född: 21 september 2004

Fotbollsspelare
Position: ytterback
Längd: 185 cm
Nummer: 12
Moderklubb: BP
1 säsonger. n matcher. n mål.
2023

”Theo är ju en ung, modern och lovande ytterback med spännande egenskaper. Väldigt spelskicklig och löpvillig med sin snabbhet, har en bra passningsfot och gillar att delta i offensiven”, summerade sportchef Bosse Andersson i samband med övergången och det blir spännande att följa Theos utveckling i den blårandiga tröjan.

Den U-landslagsmeriterade vänsterbacken skrev på ett fyraårskontrakt och kommer tillhöra DIF till och med 2006. Värt att notera är att Theos 06-födda bror Lucas Bergvall också skrev på för DIF samtidigt som sin bror.

Delar av text tidigare publicerad på dif.se