Rasmus Schüller

Rasmus Schüller

Finske landslagsmittfältaren Rasmus kom till Djurgården inför säsongen 2021. En fysiskt stark och mångsidig spelare som balanserar upp det blårandiga mittfältet med sin spelintelligens. Själv beskriver han sina egenskaper så här:

– Jag är en central mittfältare som är aktiv både i det offensiva och defensiva spelet, både med och utan boll. Jag försöker hela tiden återerövra bollen till laget och när vi väl har den är jag en kontinuitetsspelare som vill ha bollen och fördela spelet. Sedan försöker jag erbjuda lösningar i uppspelsfasen och närmare motståndarnas mål. Jag har mest spelat som nummer 6 eller 8 i min karriär, det är där mina styrkor ligger.

Rasmus Vilhelm Schüller
Född: 18 juni 1991

Fotbollsspelare
Position: mittfältare
Längd: 177 cm
Nummer: 6
Moderklubb: FC Kasiysi (Finland)
2021
2022
2023

Rasmus har varit kapten i Finska landslaget och tidigare klubbar i karriären är HJK Helsingfors, Minnesota United, BK Häcken och FC Honka.

Under sin debutsäsong har Rasmus varit bofast i mittfältstrion, och endast missat de matcher han varit avstängd. Han har agerat som ett nav på mittfältet och varit en av lagets bärande spelare. Insatser som ledde till att han säkrades upp av Bosse Andersson i början av 2022 med ett förlängt kontrakt som sträcker sig över 2025.

Delar av text tidigare publicerad på dif.se