Kjetil Osvold

Kjetil Osvold

Norrmannen Kjetil Osvold gjorde endast en säsong i Djurgården. Men är ändå en spelare värd att minnas. Det var innan den allsvenska återkomsten 1988. DIF behövde förstärka med ytterligare en mittfältare, då en spelare från Elfsborg backat ut i sista stund. Man fick då nys om att en norrman vid namn Kjetil Osvold satt i managern Brian Cloughs kylskåp i Nottingham Forest. Dåvarande ordföranden Bo Andersson åkte över till England och löste affären.

Kjetil Osvold
Född: 5 juni 1961

Fotbollsspelare
Position: mittfältare
Moderklubb: Nottingham Forest FC (England)
1 säsong. 25 matcher. 4 mål.
1988 25 4

Kjetil Osvold anslöt till truppen under träningslägret i Syrakusa, Sicilien, i mars och visade sig direkt vara den sista pusselbiten i lagbygget.
Osvold var en riktig fullträff. Tillsammans med Stefan Rehn dirigerade han på innermittfältet fram laget till en sensationell SM-final mot Malmö FF.
Kjetil Osvold var en mycket bra playmaker. Spelförståelsen var stor, men den verkliga styrkan var att förse sina medspelare med bra bollar att arbeta med. Han var en ledare både på och utanför planen genom sitt sätt att uppträda. Han krävde mycket av sin omgivning och sig själv. Efter säsongen 1988 återgick Kjetil Osvold till proffslivet. Det blev spel i Aris Saloniki i Grekland i en säsong, Därefter återvände han till Norge och spelade ett par år. I dag arbetar Kjetil som spelaragent.

Mats Jansson
Text tidigare publicerad i boken Djurgårdens IF Fotboll 1899–2006 (2007)