Joel Asoro

Joel Asoro

Joel Asoro spelade i Brommapojkarna när han som 16-åring värvades av engelska Sunderland 2015. Efter två år värvades han över till Swansea City och Joel hann även med en sejour i Groningen samt Geneo.

8 februari 2021 slog nyheten om Joel Asoros övergång till DIF ner som en effektfull transferbomb i den svenska fotbollssfären. Men att den 21-årige U21-landslagsmannen och utlandsproffset ville vända hem för en omstart hade sportchef Bosse Andersson följsamt snappat upp och i valet av förening var Joel tydlig: ”Ska jag flytta tillbaka till Sverige är DIF den förening som ligger närmast hjärtat, så det blev ett självklart val för mig”.

Joel Joshghene Asoro
Född: 27 april 1999

Fotbollsspelare
Position: anfallare
Längd: 175 cm
Nummer: 10
Moderklubb: IFK Haninge
2021 26 3
2022
2023

En mycket välmeriterad anfallare med snabba fötter och gott om internationella meriter trots sin relativt unga ålder. Acklimatiseringen till Djurgården gick gradvis efter ankomsten och när säsongen 2021 summerades hade Joel spelat 26 matcher, varav elva från start, med tre mål och två assist i poängkolumnen.

En poängskörd som växlades upp under 2022 då Joel stod för sex mål och fem assist i Allsvenskan – samtidigt öste Joel in viktiga mål i Conference League där det blev fem fullträffar och två assist på tolv matcher, vilket kraftigt bidrog till blårändernas fantastiska gruppseger i ECL-gruppspelet.

Joels kontrakt sträcker sig fyra år, till och med säsongen 2024.

Delar av text tidigare publicerad på dif.se