Gustav Wikheim

Gustav Wikheim

Gustav Mendonça Wikheim har en norsk far och en brasiliansk mor och Gustav är en del av en riktig fotbollsfamilj där både hans bror Viktor Wikheim och hans halvbror Lars Fuhre är aktiva inom den norska fotbollen.

Gustav anlände till Djurgården under vinterfönstret 2022 med ett fint cv i bagaget. Ligatitlar i Strömsgodset och Midtjylland samt spel i belgiska KAA Gent och nu senast Al-Fateh finns på meritlistan för den kvickfotade Gustav som gillar att utmana ute på kanten.

Gustav Mendonça Wikheim
Född: 18 mars 1993

Fotbollsspelare
Position: ytter
Längd: 182 cm
Nummer: 23
Moderklubb: Hokksund FK
2022 26 6
2023

– Han är en väldigt skicklig fotbollsspelare med offensiva kvaliteter som oavsett klubb står för mycket mål och assist och gör avtryck med sin kreativitet, sammanfattade Bosse Andersson i samband med värvningen.

Debuten i den blårandiga tröjan skedde i träningsmatchen mot Lilleström den 12 februari 2022 och efter en viss startsträcka växlade ”Gurra” upp. Startskottet blev det matchavgörande målet i derbyt mot Hammarby och Wikheim landade sedan på sex mål och en assist under sina 26 allsvenska matcher, varav 15 från start. Även i Conference League producerades det poäng: Tre mål och lika många assist blev det under de elva matcherna i Europa.

Gustavs kontrakt sträcker sig till och med säsongen 2024.

Delar av text tidigare publicerad på dif.se